Известие

Collapse
No announcement yet.

Идвам на Вашия бряг....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Идвам на Вашия бряг....

Здравейте нов съм тук. Много съм си харесал Алфа 156 и даже вече съм си набелязал "белисима" Така, че искам да попитам, като цяло как стоят нещата с тази кола. Поразгледах обстойно целия раздел и ми беше много интересно...а сега малко за конкретната кола...
    Колата е 2.0 1998 година, бензин, без газ! Сменяни са ролки и ремъци преди около 1000 км, както и предните 2 носачи съединителя. Има и цял списък с неща, които са сменяни, но сега не е пред мен. Цената й е 3500 лв.
    Искам да питам дали си заслужава тази кола, като цяло и някакви по-големи особености при нея?! Нещо, в което трябва да внимавам....иначе май ще ми трябва и читав майстор, който да я погледне преди да я купя, за това вече мисля, вие можете да ми препоръчате някой...и така ще се радвам на всякакви мнения, все пак тепърва прохождам! Весели празници на всички!
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Добре дошъл колега,
    Аз лично не бих те посъветвал да я купуваш ако не ти е много на сърце. Защото определно тази кола не е "най-нечупливата". Доста неща са сменени по тази кола и тази цена малко ме съмнява определно трябва да я види майстор, ако си от София можеш да погледнеш в общ технически раздел там има доста сервизи. Не искам да те отказвам да я купиш, но тази кола е вече на годинки както виждаш и поне при мен всички неща аз ги смених и продължавам да и сменям... ако е подържана добре няма да имаш проблеми.
    Весели Празници и на теб.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Колега от къде мислиш да купиш колата?Нов внос ли е,частен продавач или автокъща?
      http://vbox7.com/play:613ca9d6

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
        Колата е 2.0 1998 година, бензин, без газ! Сменяни са ролки и ремъци преди около 1000 км, както и предните 2 носачи съединителя. Има и цял списък с неща, които са сменяни, но сега не е пред мен. Цената й е 3500 лв.
        156 e готина кола, но ако е стегната и подържана като хората, ако е занемарена е голяма кочина и предизвиква много ядове......
        Че така като гледам какво изброяваш, мога да ти кажа че така както го казваш, вероятно ще попаднеш на голяма кочина, за три и половина бона никой няма да ти смени ролки и ремъци, с носачите и съединителя това е ремонт за 1000 лева, демек 2500 ти я дават - сори ама цените на 156 не са паднали толкова.....
        Ся може и да сгреша, но това е моето мнение....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Може някой да ми се смее но моята кола под 7 бона в момента няма да я дам та ако ще с пръчка да ме бият.Онзи ден оглеждах за кола по автокъщите из цяла София мога да кажа че прословотите екземпляри за по 5,500лв. са в плачевно състояние (сравнявам с моята),и салоните им са безобразни.Нито една 156-ца не видях доближаваща се до тази която карам в момента.Ако тази паплъч по автокъщите говори за спада на цените на 156 значи просто спирам да коментирам.Българина явно доста е смъкнал критерия за хубава и потдържана кола.За това са навкарвали кочините,щото има балъци.Аз лично неможах да си намеря кола до 7 000лв. която бих заменил за моята,без значение марката и това колко е по-нова,милионници нещем!
          Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO Покажи съобщение
            прословотите екземпляри за по 5,500лв. са в плачевно състояние (сравнявам с моята),и салоните им са безобразни.Нито една 156-ца не видях доближаваща се до тази която карам в момента.
            Изцяло съм съгласен с теб!!! Така мисля и аз за моята 156
            http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

3500? Цената звучи толкова нереалистично. Тая кола е преди да хвърли пешкира. Ако нямаш още няколко бона за ремонтче, не се захвашай. Погледни я в сервиз, но за тази цена е просто ......успех и да се похвалиш. На вашето мнение съм колеги, хубав запазен екземпляр с екстри в прекрасен вид си струва парите, аз лично се радвам толкова мн на моята белисима, след близо 14 месеца още не съм и се нарадвал
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Правилно си се ориентирал-читав майстор, отивай в Лисан сервиз /Сашо/ и се уговори за преглед.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Еййй колко много мнения, супер! Колкото до ремонтите...надали, която и да е нова кола да взема ще ми се стори евтина, на фона на това, което карам в момента. Сега карам Лада 2105, на която и правя предницата веднъж в годината, не защото я разбита, а просто защото ме кефи и целия ремонт ми е максимум 100 лева всичко! Двигателя е супер, само дето за кола на 25 години, някои неща, нормално е да си отиват, колкото и да се сменят! А и все пак Ладата е италиански автомобил, италианска концепция и за това си позволявам да я намеса в темата си! Много съм доволен от колата си, но все пак да си с Лада в днешно време е малко или много несериозно, колкото и да те кефи!

Колкото до Алфата...момичето ми каза, че я е купувала преди 6 месеца от човек, който я е внесъл от Швейцария. Списъкът с нещата които е сменила не е в мен, но самата тя ми каза, че е дала много пари за смяна на досто части, което ме навежда на мисълта, че все пак колата е донякъде поддържана и силно се надявам, че няма да е чак такъв гроб, каквито са повечето примерно по автокъщите и като цяло от ваши мнения, а и мои гледам, че е по-добре да купиш колата от "човек", отколкото от автокъща...
                  Last edited by milev86; d.m.y г., 11:39.
                  DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Колега, на фона на Лада... Алфа 156 е друго измерение.
                    Съответно поддръжката и е в пъти по-скъпа.
                    Не знам що за екземпляр е този за 3500... нека някой добър майстор от тук (Лисан, Бобо - виж в раздела за сервизи) я огледа много подробно ако решиш да я вземаш, да няма скрити изненади.
                    Но пак си помисли, можеш ли да си позволиш 5 или повече пъти повече пари за поддръжка на автомобил.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Определено от човек е в пъти по-добре отколкото от автокъща. Просто тази цена е съмнителна, или жената не разбира мн или те мята по палмите, щото като става дума за пари, никой не е идиот.
                      Отивай в сервиз, вижте я, лично мен ме съмнява че двг е читав, за да гледа да се отърве, но все пак това са само предположения.

Мнението ми е че когато се купува кола от човек се спестявам най-малко 1500лв: регестрация, еко-такса, номера, застраховка, каско ако има, ремъци и ролки, масло, водна помпа, накладки, дискове понякога, все неща които предният собственик е сменил навярно. Е как колите от автокъщите да не са по-ефтини

Поддръжката на година:
                      - масло и фитри на всеки 8к км, два пъти в годината - 220лв
                      - данък + застраховка + каско = 700лв
                      - Нещо като се обади веднага се сменя
                      Поддръжката на година отива доста над 500лв в най-добрият случай, и се гордея с моята красавица, за мен тя е на пътво място, после аз...
                      Last edited by rusiq86; d.m.y г., 11:52.
                      sigpic

Comment

Пич, да кажеш ще си купиш за 3500, свястна 156, си в грешка, това е просто мението на колегите. (Само екстрите от подписа ми струват толкова ).Но както виждаш вс му казват да се насочи към сервизче. Щото 156-ци с некаъв плюш, махагон и 15 телефонна шайба на пазара бол, вми тая кола с нищо няма да се отличава от останалите. Цената паднала, паднала е колко да е паднала?! Никой не ти говори за цени на нашите коли, говорим че тази цена е съмнителна и да види за кво иде реч в некое сервизче, щото верно ако видиш за 10к лв 159 ще ти се стори съмнително!
                        Успех колега с колата и да постнеш снимки като я вземеш, ако...Една кола ако е запазена и добре изглеждаща, се отличава на един паркинг с коли
                        Автокъща на загуба кола не продава, защото се купуват само дараци от разните европейски гробища. Имам пр който вкарва коли от европа, и днес си говорихме кви коли е вземал и за какви пари ги е продавал...смешно. Да не говорим че като купиш кола от автокъща и посел минимум 1000лв разхода да я пуснеш в движение. Да не говорим ако има още нещо по нея.
                        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 20:34.
                        sigpic

Comment

Колеги, впечатлен съм от активността ви и определено ми помогате много, дори и с коментарите си! Благодаря Ви! Колкото до колата, обезателно като взема пари и реша да я взимам, ще мина през въпросния Лисан. Разбрах, че това е най-добрия "алфаджия" в София и определено ще мина през него да я види основно...

Първо искам да питам каква ще е според вас цената за такъв преглед, основен..

И второ...замислих се, върху това, на практика не ли по-оферта да търся кола на нафта, отколкото такава на бензин, главно заради това, че определено ще ми излиза по-евтино, било то "на дълго" или в града, говорим за разхода за нафта или бензин...
                          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Читавото JTD е много добър вариант.Друго няма да кажа,защото съм пристрастен.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                            X